A zöldségek termesztése magánkertekben c. szeminárium  műhelymunkáinak a felét már megrendeztük

Az AGRINO projektum keretén belül, havonta egyszer aktuális és érdekes szakmai előadásokat tartunk az innovatív és hozzáférhető zöldségtermesztésről  három mezőgazdasági középiskolában: Rumán, Futakon és Versecen. A projektumban részt vevő Újvidéki Növénytermesztési és Konyhakertészeti Intézet szakemberei az előadók.

A tervek szerint a szakmai előadások 2018. novemberétől 2019. áprilisáig tartanak, ami  6-6 műhelymunkát jelent a már említett középiskolákban, vagyis összesen 18 műhelymunkát.

Ez idáig 9 műhelymunkát rendeztünk meg, különféle modern zöldégtermesztési  témákban. A termőföld minőségének fontosságáról beszélgettünk, a vetésforgó fontosságáról a zöldségtermesztésben, a védett területek tipusairól, a megelőzési intézkedésekről, az öntözőrendeszerkről, a komposztálásról mint a kerti biohulladék  természetes újrahasznosításáról, a paprika termesztésről, valamint a paprika és paradicsom terméshozamára kiható betegségekről.

A  műhelymunkák igen látogatottak voltak, 40-60 diák részvételével.

Tavaszra várható az üvegházak felállítása a  már említett középiskolákban, melyeket a projektumban előlátott költségvetésből pénzelünk, és ezáltal a gyakorlatban is megvalósulnak  majd a szemináriumokon elhangzottak.